Mozilla Firefox de browser met de meeste privacy

Mozilla heeft de missie om internet voor iedereen zo veilig en toegankelijk mogelijk te maken. Daarom maakt Mozilla Firefox gebruik van open source software, wat betekent dat je als gebruiker mee kunt helpen aan de ontwikkeling ervan. Wereldwijd is er een grote community actief, die voortdurend verbeteringen doorvoert en nieuwe producten ontwikkeld. Mozilla is een non-profitorganisatie. Het belangrijkste doel van dit bedrijf is om te surfen op internet op basis van je eigen keuzevrijheid.

Bescherm je internetactiviteiten met Firefox
Firefox wil voorkomen dat jouw internetgedrag en je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen. Er zijn namelijk veel advertentieplatforms, die iedere muisklik van je kunnen volgen en op basis daarvan je keuzes proberen te beïnvloeden. Zo krijg je via je zoekgeschiedenis specifieke advertenties te zien. Firefox maakt gebruik van tracking protection. Deze functie voorkomt dat je gegevens te vinden zijn door trackers, die adverteerders gebruiken. Je kunt zelfs actief meehelpen om deze tracking protection verder te ontwikkelen. Daarvoor meld je je aan voor Firefox Ghostery. Deze software verzameld gegevens over trackers, om daar gericht op te kunnen reageren.

Plug-ins
Omdat Mozilla Firefox je privacy optimaal beschermd, heb je soms last van blokkades. Dat komt omdat niet alle plug-ins door Firefox worden ondersteund. Microsoft Silverlight, een toepassing die wordt gebruikt om media weer te geven, moet je bijvoorbeeld apart installeren. Soms wordt een webpagina niet weergegeven, omdat Firefox de inhoud niet vertrouwt. Door die beveiliging op te heffen en de pagina als veilig aan te merken, kun je de inhoud wel bekijken. In andere gevallen kunnen sommige extensies ook voor een blokkade zorgen. Gelukkig kun je Mozilla Firefox helemaal
naar je eigen wensen instellen, zodat je zelf de regie hebt over de websites, die je wel en niet wilt weergeven.

Veilig browsen op al je apparaten
De desktopversie van Mozilla Firefox is beschikbaar voor macOS, Windows en Linux. Ook op andere apparaten kun je er gebruik van maken via Android en iOS. Vanaf je Android toestel kun je zelfs internetvideo’s op je tv bekijken via Chromecast. Firefox is beschikbaar in 90 talen, waaronder
Nederlands. Dat maakt het gebruik ervan erg gemakkelijk. Wil je alle mogelijkheden volledig benutten? Download Firefox dan ‘in English’ en ontdek de vele mogelijkheden van de software en de wereldwijde community erachter. Mozilla Firefox is erg gewild onder gamers en programmeurs vanwege het open source karakter en de vele mogelijkheden die dat met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *