Veilig en snel surfen op internet met Microsoft Edge

Zoek je een snelle en veilige browser, dan is de keuze voor Microsoft Edge snel gemaakt. Edge is de standaardbrowser van Windows 10 en schakelt naadloos over van je Windows 10 laptop naar je Android telefoon. Je kunt gewoon verder gaan waar je was gebleven. Microsoft Edge is een compacte browser, die daardoor goed beschermt is tegen hacks. Je kunt er snel en efficiënt mee
surfen op internet. Door in de adresbalk je zoekwoorden te typen, krijg je direct resultaten te zien.

Handig en overzichtelijk
Microsoft Edge is overzichtelijk en heeft veel handige functionaliteiten. Je kunt pagina’s bijvoorbeeld bekijken in de leesweergave, zodat je rustig kunt lezen zonder afgeleid te worden. Als je artikelen toevoegt aan je leeslijst, kun je ze zelfs bereiken op momenten dat je even offline bent. Je kunt Edge helemaal instellen naar je persoonlijke voorkeuren. Zo maak je gemakkelijk een lijst met favorieten aan en kun je ook je wachtwoorden beheren. Daarnaast kun je afbeeldingen gebruiken om op het web te zoeken naar een bepaalde illustratie of foto. Of laat je een complete webpagina vertalen. Edge maakt browsen zo gemakkelijk mogelijk.

Gemakkelijk lezen en notities maken
Door de leesweergave te gebruiken, krijg je een overzichtelijke, schone webpagina. Je ziet alleen de tekst en de bijbehorende foto’s of illustraties. Het gaat immers om de inhoud, zonder storende informatie daar omheen. Je kunt bovendien meerdere tabbladen hebben openstaan om gemakkelijk van de ene naar de andere pagina te switchen. Een leuke mogelijkheid in Microsoft Edge is het maken van notities of aantekeningen op een webpagina. Dat is niet alleen handig voor jezelf. Je kunt ze ook delen met anderen.

Surfen in een private modus met Microsoft Edge
Microsoft Edge kan je gegevens opslaan om ze een volgende keer weer te gebruiken, bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier. De gegevens worden opgeslagen in je apparaat en niet naar Microsoft verzonden. Wil je browsen zonder gegevens achter te laten in Edge? Dat kan met InPrivate navigatie.
Zo kun je surfen zonder dat er cookies, gebruikersnamen en wachtwoorden, tijdelijke internetbestanden of je browsergeschiedenis achterblijven. Houd er wel rekening mee dat je op internet zelf nooit anoniem bent. Het gaat hier puur om de browser.

Microsoft Edge compleet vernieuwd
Januari 2020 wordt Edge door een grote update compleet vernieuwd. Deze nieuwe versie maakt gebruik van Chromium, kwaliteitssoftware waar ook Google Chrome op gebaseerd is. Zoekmachine Bing ondergaat een flinke verbetering. Daarnaast is er veel meer aandacht voor de privacy van de gebruiker. Zo kun je via instellingen voorkomen dat advertentiebedrijven je zoekopdrachten of browsegeschiedenis gebruiken om je persoonlijk gerichte reclame voor te schotelen. De nieuwe versie van Microsoft Edge krijgt bovendien een nieuw logo, dat in de verte nog doet denken aan Internet Explorer, de voorloper van Edge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *